събота, 17 март, 2018
0

Канят момчилградчани на обществено обсъждане за промените по новия път към Маказа

На 25 юли от 10 часа в сградата на община Момчилград  ще проведе обществено обсъждане на подробен устройствен план за  преоткосиране на новия път към Маказа,  реконструкция на водопроводи и нови пътни връзки и мерки за укрепване , отводняване и стабилизиране на пътни участъци с проблемни геотехнически и хидрогеоложки условия , удължаване на мост над река Върбица за обект път „Кърджали-Маказа” и пътна връзка „Фотиново”.  Планът  засяга  землищата на  селата Балабаново, Върхари, Седлари, Садовица, Птичар  и Загорско.

Още през февруари община Момчилград  бе готова с проекта за пътна връзка на града с международния път за Маказа. Проблем остава осигуряването на средства за изполнението му. Началото е кръговото кръстовище на влизане в Момчилград от Кърджали , отбива се  ведняга в дясно по ул. „Генерал Генов”. Пътят  ще пресича надлез над ж.п. линията Кърджали – Подкова. Продължава през земеделски земи в землището на Момчилград,   а  над Върбица ще бъде изграден нов мост, който ще свърже  шосето  с  махала Градинка  и  оттам  с международния път. Така ще се  осигури по-пряка връзка между населените места от общините Джебел и Крумовград с шосето Кърджали – Маказа.

По проекта ще бъде ремонтирана съществуващата пътна настилка по ул. „Генерал Генов” в чертите на Момчилград  и ще се направи изцяло нов път  с премостване на река  Върбица до включването в международния път.  Общата дължина на  шосето ще е 1,205 км, пътното платно  ще е с ширина 6,5 м, ще има  тротоар от едната страна, за да се движат пешеходци.  Нновопроектираният мост на р. Върбица ще е с дължина  168 м, а ширината е 11.50 м. С  триклонно пътно кръстовище  ще се свърза с международното шосе.  Ще бъде  ремонтиран надлезът над жп линията.

4 коментара

4 коментара

 1. Анонимен...

  23.07.2013 at 11:56

  imat interesi horata

  0
 2. Kirkovchanin

  22.07.2013 at 02:11

  Защо ще правят отбивка с мост към пътят за Маказа, като съвсем е близо спирка Джебел. Най-удачния вариант е южно от Момчилград в близост до поделението и оранжериите да се прекара новата връзка към международния път. Така ще има възможност да се направи околовръстно, който ще поема и трафикът от Крумовград. Защо ли лансират идеята, която споменават в станията, не ми е ясно…

  0
  • Анонимен

   22.07.2013 at 13:48

   защото някой бизнесмен има интерес пътя да минава покрай него

   0
 3. Анонимен...

  21.07.2013 at 19:56

  какво ще обсъждат като нямат пари за нищо?

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™