вторник, 20 март, 2018
46

500 ученици ще летуват в организирани от общината форми на почивка

И през това лято около 500 ученици от община Кърджали са включени в организирани форми на почивка и ангажиране на свободното време, чрез морски лагери, обучение по плуване, футболни турнири и аварийно спасителни дейности и краезнание. Това съобщи днес кметът инж. Хасан Азис.
Вече десета година една от социалните политики на ръководството на общината е свързана с летуването на подрастващите с различен социален статус.
За изминалите години от 2005 насам общината е организирала летуване на повече от 2 400 деца. 1200 от тях са почивали на българското черноморие в с. Равда, а тази година там вече бяха 100 деца до 12 години. В групата бяха включени и деца с увреждания от Дневен център „Надежда”.
Атрактивно и с много преживявания различни от ежедневието на учениците е и организираното летуване в скаутския лагер в Турция. И тази година традицията ще бъде спазена като организираният отдих за близо 100 кърджалийски деца ще се осъществи през месец август.
Около 200 възпитаници от 1 до 5 клас на СОУ „П. Р.Славейков” и СОУ „Отец Паисий” са включени в проекта, който се реализира по програма „ Научи се да плуваш” на Министерството на младежта и спорта. Отново по програма на министерството около 80 деца ще се обучават в основни познания за спортната дисциплина кану-каяк.
Други 200 ще използват лятната ваканция да посетят след предварителна заявка националния учебен център в село Широко поле. Там те ще бъдат обучени в аварийно–спасителни дейности, ще могат да стрелят с въздушно оръжие, ще правят походи в планината и ще получат умения по строева подготовка.
Вече тече и почивката на първата група деца посещаващи клубните форми на ОДК Кърджали, коио са включени в проекта Творческа ваканция на Националния център на децата. Втората група ще отпътува за с. Кранево на 23 юли.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™