неделя, 18 март, 2018
0

Кърджалийския регион ще представя туристическите си обекти в борси в България и чужбина

Започва изработването на рекламни материали – каталози, брошури, дипляни, банери, рекламни филми и клипове, мултимедийни дисковe по проекта „Източният свят на Родопа планина“. През тази седмица се очакват първите специалисти от екипа, които ще правят снимките и филма.  Водеща организация при разработването на общия туристически пакет е община Момчилград, а нейни партньори са общините Кърджали, Кирково и Крумовград. Идеята е да се привлекат повече туристи и те да остават поне по едно денонощие във всяка една от общините, защото в Източните Родопи се намират както световноизвестните мегалитни паметници Перперикон, Татул, много скални ниши, древната обсерватория Харман кая, така и природните феномени Каменната сватба, Каменните гъби.

С изработените рекламни материали регионът ще участва в туристически борси в България и чужбина. Желанието е след отварянето на прохода Маказа туристическият пакет да бъде разширен с включването на обекти от съседните държави Гърция и Турция. Пакетите ще обхванат всички участници в туризма – хотели и места за настаняване, ресторанти, магазини за сувенири, кафенета, информационни центрове, гидове.

В помощ на гостите в Източните Родопи от края на миналата година в Кърджали заработи Туристически информационен център, който се намира в началото на парк „Простор“, непосредствено до стадион „Дружба“, съобщи Айдън Серкан от община Кърджали. В него желаещите получават безплатна информация за всичко, което се случва в областта на туризма – туристически маршрути и обекти, географски забележителности, археологически и исторически паметници. На индивидуалните и групови посетители се предоставя и информация за спортни и културни събития, места за настаняване, атракции. Центърът има вече и разработен уеб сайт, отправен от електронната страница на община Кърджали, който е виртуален посредник между гостите и местата, които те биха искали да посетят или да научат повече за тях.

Ирина Ангелова

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™