вторник, 20 март, 2018
16

Изслушват кандидатите за директор на БНТ, Красимир Ангелов ще представи концепцията си в сряда

От днес започна изслушването  на  шестимата кандидати за генерален директор на БНТ. Сред тях е кърджалиецът Красимир Ангелов. В 10 часа днес Съветът за електронни медии започна  да препитва желаещите да оглавят телевизията.  Първа пред надзорниците застава Вяра Анкова, съобщават от БНТ. След нея, в 11. 30 часа, своята концепция се представя бившият генерален директор на Националното радио Валери Тодоров.

Утре събеседването продължава с Константин Каменаров от 10 сутринта, а след час и половина своята кандидатура ще защити Радослав Главчев, който е известен с прозвището „вечния кандидат за директор“.  Другите двама кандидати – Оли Груева и кърджалиецът Красимир Ангелов, ще бъдат изслушани в сряда. Събеседванията с всички ще бъдат излъчвани пряко по БНТ2. До 26 юли ще бъде ясно името на генералния директор на БНТ.

Красимил  Ангелов  беше кореспондент на Националната телевизия от Кърджали. В момента е е кореспондент на вестник „Преса”.

Девет човека подадоха документи за поста генерален директор на БНТ. Известният водещ и телевизионен продуцент Камен Воденичаров, радиожурналистът Георги Божков и журналистът от БНТ Стоил Рошкев отпаднаха от надпреварата, защото не отговаряха на част определените изисквания.Според Закона за радиото и телевизията кандидатите за поста трябва да са български граждани, да имат завършено висше образование, да имат опит в електронните медии, електронните съобщения, журналистиката, правото или икономиката, освен това да са авторитетни личности, с професионално признание и да имат най-малко пет години стаж в телевизия.

2 коментара

2 коментара

 1. Анонимен...

  23.07.2013 at 10:09

  Поздравление за смелостта. С теб сме!

  0
 2. Анонимен...

  22.07.2013 at 15:53

  nqma da go vzemat, ama sheshe da e dobre da imame kardjaliec tam za direktor

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™