понеделник, 19 март, 2018
163

Общинските съветници посетиха новата Пречиствателна станция за отпадъчни води

По инициатива на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис днес бе организирана информационна обиколка на новоизградената пречиствателна станция в областния град. На поканата на градоначалника се отзоваха групата общински съветници от ДПС и председателят на Общинския съвет Раиф Мустафа. Инж. Азис бе придружаван и от тримата си заместници Иван Велев, Елисавета Кехайова, Юсеин Ахмед и Мухаррем Мухаррем, които също проявиха интерес към съоръжението.
Общинските съветници направиха цялостна обиколка на съоръженията – от постъпването на отпадната вода, през първо пречистване от по-големите отпадъци, инсталациите за пречистване на водата, лабораторията и командният пункт.
Съоръженията предизвикаха множество въпроси свързани с работата им. Интерес предизвика и едно от уникалните съоръжения на станцията – метантанка, който дава възможност отпадните вещества да бъдат преработени и с получената енергия да се захранват част от съоръженията в пречиствателната станция.
След обиколката общинските съветници изразиха удовлетворението си от видяното и коментираха, че подобна инвестиция наистина трябва да бъде ценена от всички.
Кметът инж. Хасан Азис не пропусна да каже, че подобни обиколки вече са организирани през месец юни за ученици от училищата от областния град. По думите му след отминаване на горещините през лятото те ще бъдат организирани и за ученици от учебни заведения в малките населени места на общината, както и за желаещите кърджалийци.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™