събота, 17 март, 2018
70

3 месеца принудително лечение в психиатрията за мъжа, опитал да отвлече 4-годишно дете (видео)

Три месеца задължително лечение в държавната психиатрична болница в Кърджали  е наказанието за Фотьо Куртев Фотев от “Веселчане”, опитал да отвлече  4-годишната Кристина докато се прибилара с баща си. Това реши днес Районният съд в Кърджали по делото за обвинение в опит  за отвличане.  Постанови кметът на община Кърджали  Хасан Азис да определи лице, което да се грижи Фотев редовно да взема  предписаните му медикаменти.

Бащата на Кристина Илия Илиев заяви, че е удовлетворен от присъдата. Въпреки това той е сезирал Европейският парламент и Омбудсмана на Република България, за това,че психично болни упражняват агресия по улиците. Ако Фотьо имаше оръжие,  какво би станало,  може би щеше да има жертви. А ако не бях с детето, какво щеше да  му се случи, дали нямаше да блудства с него,  притеснява се Илиев. Той е категоричен, че след  днешното решението на съда  ще се консултира  с адвокат дали да  заведе дело срещу България или да съди психиатрията  в Кържали. Дъщеричката ми преживя сериозен стрес. Заеква и забравя думи, каза бащата, каза  Илиев.  Семейството турси  детски психолог и логопед,  които да работят с детето.

Следобед на 14 юни Илия Илиев отишъл да вземе двете си дъщери от детскта градина. Когато излезли извън сградата  видели Фотев, който  обикалял  по улицата. Той приближил към тях и   и взел бутилката вода от ръцете на по-голямата  дъщеряКристина. Детето се разплакало, а мъжът  налетял на шофьора на кола, паркирана пред  детското заведение, сас заплахи за саморазправа. След това се насочил към  бащата и двете деца, грабнал Кристина и побягнал, като крещял „Детето е мое“. Илия Илиев го настигнал, опитал  се да вземе детето. Фотев започнал да  го удря по гърба. Бащата все пак удпял да  откопчи момиченцето от ръцете му,  гушнал го, за да го предпази от ударите. Съседка се притекла на помощ и  взела детето от Илия.  Фотьо продължил да удря бащата, който  все пак успял да го подгонил. Тогава  Фотьо влязъл в  паркирана кола и се развикал “Топло ми е!”.  В това време  пристигнали служителите на реда   и го  задържали. По-късно мъжът е отведен в психиатрията.

Според  Илия Илиев  Фотев е с шизофрения от 1996 г. Излязъл от психиатрията през май, но не вземал  предписаните лекарства.  Нямало и  кой да следи за това, защото и майка му също страда от психично заболяване.

 

1 Коментар

1 коментар

  1. Анонимен...

    24.07.2013 at 22:45

    ebati darjavata ujasna

    0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™