петък, 23 март, 2018
94

БСП в Кърджали започна кампания за местния референдум

Изпълнителното бюро на Общинския съвет на БСП снощи взе решение за започването на подписка сред населението за обособяването на града в самостоятелна община

bsp-kardjali

Социалистите в Кърджали тръгнаха на разяснителни срещи в търсене на подкрепа за местния референдум, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.
Социалистите в Кърджали тръгнаха на разяснителни срещи в търсене на подкрепа за местния референдум, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

От днес започнаха разяснителни срещи с хората от кварталите на Кърджали и населените места. Червеният актив смята да обяснява какви ще са преимуществата от прекрояването и създаването на две общини от една, както и възможностите за по-добро исправедливо разпределение на средствата от държавната субсидия, и приходите от местните данъци и такси. Специален акцент ще бъде необходимостта от активизиране на гражданското общество, за да се предизвика провеждането на референдума, заяви областният лидер на БСП Георги Кючуков. Разяснителните срещи ще продължат до края на август, а подписката ще стартира на 9-и септември.“Избрахме тази дата, защото на нея се случват хубави неща за Кърджали. Преди 2 г. на 9-и септември открихме международния път за Гърция и новото ГКПП на прохода Маказа,а сега хората от Кърджали ще имат шанса да кажат своята дума и сами да решат своето бъдеще“,коментира Кючуков. До сакралната дата ще бъдат уточнени пунктовете за събирането на подписите за референдума във всички квартали и населени места на общината. БСПзапочва и разговори с обществени организации и политически партии, за да се постигне максимално широка подкрепа.

След като на последната си сесия вчера Общинскиятсъвет чрез мнозинството на ДПС отказа да включи в дневния си ред точката за провеждане на референдума, Законът за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление дава възможност провеждането на референдум да бъде инициирано чрез инициативен комитет, допълни Кючуков. Комитетът трябва да събере подписи в подкрепа на предложението на не по-малко от 1/10 от гражданите с избирателни права и с постоянен адрес в община Кърджали. Тогава Общинският съвет е длъжен да вземерешение за провеждане на референдума за отделянето на град Кърджали в самостоятелна община. /БГНЕС

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™