понеделник, 19 март, 2018
108

Популяризират турския фолклор в Ардино с три видеоклипа

Оркестърът за турски фолклор към народно читалище „Родопска искра” засне три видеоклипа на песните „Селверим”, „Ой далар” и „Зилли маша” от новия си албум „Ардино йолларъ” (Пътищата на Ардино). Снимките продължиха цял ден и бяха реализирани в красиви и емблематични места на територията на община Ардино, а именно – Дяволският мост, тракийското светилище „Орлови скали”, парк „Нилюфер”, централната част на града. Клиповете бяха снимани от екип на музикална компания „Сънрайз Маринов” – Варна. Оператор и режисьор е Петър Иванов.

„Щастлив съм, че успяхме да осъществим една наша мечта. Основната ни цел е да популяризираме турския фолклор”, отбеляза Юксел Исмаил, солист и ръководител на оркестъра.

„Очаровани сме от красотата на природата, тишината и спокойствието. Работата с Ардинския оркестър ни достави огромно удоволствие’, заяви Петър Иванов. Той уточни, че видеоклиповете ще бъдат готови през август и ще се предоставят за излъчване на телевизиите.

Ардинският оркестър е един от редките оркестри у нас, който се занимава главно с турски фолклор. Солистът Юксел Исмаил е дългогодишен организатор и ръководител на градското читалище „Родопска искра”. Под негово ръководство оркестър „Ардино” се утвърди като добър музикален състав и придоби голяма популярност в района и страната със своите успешни творчески изяви.

Гюнер ШЮКРИ

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™