събота, 24 март, 2018
27

Мароня се готви да посрещне туристите от България след отварянето на Маказа

Пътят Комотини- Кърджали  през Маказа вече  е реалност и в следващия месец, както  се говори неофициално,  ще бъде  открит. Този факт мобилизира местните власти в граничния район на южната ни съседка, съобщава  вестникът от Комотини „О хронос“. Най-големите и най-важните ползи  за хората ще са от туризма,  защото българите за по-малко от един час ще бъдат на Бяло море. Маронея и Фанари  са най-бизо,  там се очакват много туристи, които ще  искат да се запознаят с красотите,  скрити в крайбрежната зона. В тази връзка общината Мароня- Сапес  подготвя туристическа  „атака“ за  жителите от другата страна на границата. Първата стъпка  е направена от кмета на Мароня Илияс Йоанакис, който  покани  предприемачи и заинтересовани страни, за да обсъдят как ще привличат  туристите. Той се срещна вчера сутринта  с бизнесмена Джон Aлбани. Кметът настоява хотелиерите, професионалния кетъринг и всички, свързани с туризма да се обединят  за обща политика за привличане на туристи.

От гръцката общинаса  решили да разпространяват печатни материали и компакт дискове  за Мароня в България, както и  да се поставят билбордове в граничните градове. Табели ще информират  пътниците, че само на няколко километра  в Мароня могат да открият рая на земята. Йоанакис   е влязъл в контакт с предприемачите, за  да подготвят гигантски билбордове с реклама на Мароня- Сапес, които да се поставят  в община Кирково, където ще представят своята история, култура, плажове и кулинарни специалитети.  Освен това община Мароня подготвя  официално посещение    в Кърджали на хора, свързани с туризма. Всичко това ще бъде направено в следващите няколко дни.

Община Мароня  очаква  на плажовете си туристи не само от България и Румъния,  обясни Йоанакис.  Ще се появят  още хотели и квартири,  както и места за развлечения, за които трябва да се изгради и инфраструктура.  Възможността е да се изградят на първо време  къмпинги. Ярък пример  затова е  рибарското селище Керамоти. В момента е пълно  със сърби, българи и румънци. Туристите идват тук, но колко хотели имаме в региона , пита кметът.

Бизнесменът Джон Албанис   казва, че е от петнадесет години  в Мароня, но тук е направено много  за туризма. Нямаме добри пътища, указателни  табели,  осветление.  Да се работи по проекти за туризма, препоръчва той. Как  иначе толкова много хора ще бъдат обслужвани. Ние трябва да им помогнем да прекарват добре времето си, каза Албанис. Той изчисли, че първата вълна от туристи ще засили частната инициатива, така  е започнал  Халкидики,  за да стане днес една от най-популярните дестинации за гърци и чужденци.

 

2 коментара

2 коментара

 1. Анонимен...

  27.07.2013 at 00:14

  в гърция нафтата е по-ефтина от нашата, какво ще дирят гръците тука?

  0
 2. Анонимен...

  26.07.2013 at 18:42

  Ние пък щото сме много готови, само надписите на магазините на гръцки!!!

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™