понеделник, 19 март, 2018
6

Двама са предложените за званието „Почетен гражданин на Момчилград”

Хасан Йозтюрк е председател на Сдружението на момчилградчаните в гр. Бурса, Р Турция. Неправителствената организация е създадена през 2002 година, като в нея членуват над 1 000 момчилградчани, разпръснати в различни квартали на Бурса. Обединяващата сила на Сдружението на момчилградчаните е родният край. Добрите взаимоотношения и приятелството, изградени през годините, видимо са отредили добър стандарт на живот на изселниците ни.

Самият Йозтюрк вече е удостоен с почетен плакет на община Момчилград за приноса му за развитието на Сдружението на момчилградчаните в Бурса. Десетки са дарителските кампании, подети от него в подкрепа на общинската МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев“.

В лицето на Хасан Йозтюрк Сдружението на момчилградчаните има ключова роля за ползотворно сътрудничество в укрепването и развитието на партньорските отношения между община Момчилград и побратимената Голяма община Бурса, Р Турция и за дългогодишния културен обмен между двата града. Йозтюрк е със заслуги в утвърждаването на културния и обществен живот на Община Момчилград, както и за проявена хуманност и всеотдайност в социалната сфера.

Фуат Гювен е от значителните инвеститори в България. Роденият в Момчилград бизнесмен и общественик винаги подава ръка, когато хората от родния му край имат нужда от помощ и подкрепа. Семейството на Гювен е основен дарител на религиозния комплекс Елмалъ Баба Текке край село Биволяне. Този уникален комплекс се посещава ежегодно от хиляди туристи от страната и чужбина. Елмалъ баба Текке дава началото на есенните маета в община Момчилград и на практика няма аналог в България .

Гювен е собственик на тютюневото предприятие „Кърджали Табак“. Тази година то даде старт за подпомагане на стопани, които искат да отглеждат бял риган като алтернатива на тютюна, единственият досега поминък в региона.

Винаги е бил лично ангажиран с това, което се прави. Открит е за всякакви нови идеи за създаването на една по-добра среда за живот за хората в Момчилград. През годините сърцатият бизнесмен е подпомагал ученици с отличен успех и деца от социално слаби семейства.

Даренията на Гювен са с непреходна стойност и обществена значимост за Момчилград и общината. Благодарение на него е на път да се реализира проект от стратегическа значимост в сферата на земеделието за развитието на общината и региона.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™