събота, 24 март, 2018
34

Водоноски снабдяват кърджалийските села с живителната течност

„В събота почти през целия ден нямаше вода в селото, но се надяваме, че до водоноски няма да се стигне“, каза кметът на Мургово Сейхан Назиф. Той и колегата му от село Висока поляна Наил Адем коментираха, че са взети мерки и ще бъде пусната вода от намиращия се в района микроязовир. „През седмицата община Кърджали осигури първите курсове с водоноски за села, в които има проблем с водоснабдяването“, съобщи заместник кметът Юсеин Ахмед. Той поясни, че заради сушата водоизточниците в част от селищата са пресъхнали и някои кметове вече подават заявки за доставка на вода. Първият курс на водоноската на общинската фирма „Озеленяване чистота и благоустройство“ е бил за село Кьосево. „Имаме готовност да реагираме на всички заявки“, зам.-кметът на Кърджали.

В община Крумовград още не са започнали да превозват вода, но в момента се организира транспорта. Кметовете на селата Ковил и Синигер вече са подали до общинската администрация искания за изпращане на водоноски.

„В готовност сме да осигурим водоноски за селата, но засега не се налага“, заяви кметът на община Кирково Сали Рамадан. Той допълни, че тази година проблемът със сушата не е толкова голям, заради дъждовете. Миналата година по това време в Кирковско вече са осигурявали вода на проблемни села. Причината за сухия режим през лятото в някои населени места в Кърджалийско е, че са на собствени водоизточници, но през юли и август те пресъхват. Тази година проблемът не е толкова остър. Водоснабдяването е сред приоритетите на общината. Миналата година в село Старово в Кирковско е изграден нов резервоар и водата вече стига до домовете на хората от околните селища.

Ирина Ангелова

2 коментара

2 коментара

 1. Анонимен...

  31.07.2013 at 04:19

  ako noseha i vodka..

  0
  • Анонимен...

   31.07.2013 at 07:11

   те хубаво че и вода носят, ще умрат хората в тази жега

   0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™