понеделник, 19 март, 2018
25

Общинският съвет в Момчилград скочи срещу изграждането на птицеферма в Багрянка

Местният парламент в Момчилград възрази срещу решението на РИОСВ-Хасково за извършване на ОВОС след инвестиционно предложение на „ДЕКСА АГРО” ЕООД за изграждане на птицеферма за кокошки в Багрянка.

Жителите на селото са категорично против инвестиционните намерения на кирковската фирма. Налице е подписка от 389 души от с. Багрянка, с. Прогрес и гр. Момчилград.

„Инвестиционното предложение не е в интерес на обществото, а обслужва частен комерсиален интерес. При изграждането на птицеферма теренът ще се превърне в язва, която ще излъчва непрекъсната неприятна миризма, съдържаща редица вредни вещества, влияещи върху здравето на хората. Считаме, че животът и здравето на хората са по-важни от комерсиалните интереси на частна фирма”, се казва в жалба на жителите на Багрянка.

Председателят на общинския съвет Сунай Хасан заяви, че местната власт винаги е защитавала интересите на населението. „В никакъв случай не сме против нови инвестиции в Момчилград. Фрапиращото в случая е, че представители на „ДЕКСА АГРО” ЕООД са се обявили за собственици на терена в Багрянка преди търгът за продажбата да е приключил”, заяви Сунай Хасан.

Той каза още, че решението на РИОСВ-Хасково ще се обжалва по реда на Административно-процесуалния кодекс.

Кметът Акиф Акиф подкрепи решението на Общинския съвет и добави, че община Момчилград ще съдейства на жителите за разрешаването на проблема.

Юмер Юсеин от ДПС посочи, че изграждането на птицеферма в Багрянка се е превърнала в болна тема за местното население и твърдо застана зад вижданията им, като определи инвестицията за рискована.

Общинските съветници от ДПС, ГЕРБ и БСП единодушно се обявиха против инвестиционните намерения на „ДЕКСА АГРО” ЕООД за изграждане на птицеферма.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™