вторник, 20 март, 2018
2

Областният управител инспектира пътя от Кърджали към прохода Маказа през Джебел

Областният управител Бисер Николов провери днес пътната маркировка по пътя Кърджали – Джебел – Кирково – прохода Маказа. Маркировката на стария път бе обновена през последните дни от Областно пътно управление – Кърджали, за да гарантира сигурността на гръцките и наши туристи при евентуално отваряне на ККПП ”Маказа” през август. Те ще имат възможност да използват шосето  около два месеца –  до изграждането на новата пътна отсечка сп. Джебел – Подкова, която ще бъде готова до края на септември.

Припомняме, че на 17 юли областният управител на Кърджали Бисер Николов и Константинос Кацимигас, изпълнителен секретар на област Източна Македония и Тракия в Република Гърция, направиха  оглед на пътя на наша територия. Гостът заяви, че строителството на гръцката отсечка ще е приключило през първите 3-4 дни на август  т. г. и  София и Атина  могат да вземат решение за отваряне на  пътя.

По-рано Бисер Николов  поздрави Община Кърджали и екипа на проекта „Перперикон – дом на богове и хора”, който стартира  днес. Проектът предвижда консервация и реставрация на обекта, укрепителни работи и инфраструктура, които ще направят свещения град на траките по-достъпен и разбираем за туристите. Той е на  стойност 3,8 млн. лева.

 

2 коментара

2 коментара

 1. Анонимен...

  31.07.2013 at 06:01

  каква маказа никакъв ред е тоя път

  0
 2. Анонимен...

  31.07.2013 at 04:22

  пътя е толкова изкъртен, само маркировка му трябва

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™