петък, 23 март, 2018
59

Радио Кърджали стартира от януари 2016

От първи януари 2016 г. ще заработи радио Кърджали-деветата регионална радиостанция на обществения оператор БНР. Договорът бе подписан днес между генералния директор на БНР Радослав Янкулов и кмета на Кърджали инж. Хасан Азис. На последната сесия Общинският съвет в Кърджали гласува да бъде предоставено безвъзмездно право за ползване за период от 10 години на помещения от радиото. Те се намират на 3 етаж в сградата на бившия Окръжен народен съвет.
Генералният директор на БНР Радослав Янкулов подари на градоначалника инж. Хасан Азис радиоапарат със старинен вид, но с всички съвременни компоненти– с дистанционно и CD- плеър. Той сподели, че вече е учредена и стипендия на името на легендата в историята на БНР Веселин Димитров, дългогодишен преподаватели и бивш декан на Факултета по журналистика.
Радио Кърджали ще започне да излъчва от областния град от началото на декември т. г., но това ще бъде експериментален период. Ще бъде сформиран екип от 7 души, като предпочитанията на ръководството на БНР са те да бъдат местни хора, познаващи добре проблемите на региона. Те ще работят на пулт и едновременно с това като журналисти – т.нар. one man show.
В срещата в Кърджали заедно с генералния директор на БНР Радослав Янкулов участва и Христин Стрижлев, член на Управителния съвет на радиото. Радио Кърджали ще е деветата регионална радиостанция на обществения оператор след София, Благоевград, Бургас, Варна, Видин, Пловдив, Стара Загора и Шумен. Ръководството на БНР е одобрило програмен проект, концепция, профил и схема за Радио Кърджали. Проектът е в контекста на необходимост от информираност на населението в региона, където ще се приема програмата, чийто майчин език е турският, чрез съвременни платформи и УКВ вълните на 90.0 MHz., пише в съобщението, публикувано на сайта bnr.bg.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™