неделя, 18 март, 2018
2

Михалевски: В бюджета до края на годината няма перо „внезапни избори“

Събираемостта от акцизи изостава с 9 %, което значи, че има какво да се направи с контрабандата, но са взети мерки. В следващите дни ще има смяна в Агенция „Митници“, обяви депутатът от Коалиция за България Димчо Михалевски пред БНТ, докато пред Народното събрание останалите извън парламента партии, обсъждат актуализацията на бюджета. Членовете на Реформаторския блок, в който участва политическа партия „Зелените“, ДСБ, България на гражданите, „Синьо единствено“, обсъждат актуализацията на бюджет 2013 пред Народното събрание. Наследникът на Иван Костов в ДСБ – Радан Кънев откри обсъждането. В противопоставянето си на тази актуализация опозицията е пропуснала да спомене най-важното, а именно връзките между мафията и властта, посочи Кънев. По думите му на днешната среща са били поканени и представители на управляващите партии.  Искахме най-важните въпроси свързани с актуализацията на бюджета да бъдат чути. Най-големият въпрос – къде отиват половин милиард лева от заема не беше засегнат. Става дума за нашите пари. Демокрацията и парламентаризма в исторически план са започнали заради бюджетите, бе категоричен Кънев. Според него протестите са икономически. Мафията краде най-много от бедните. Протестът е икономически и не случайно се изостри. Не случайно управляващите проявиха агресия и насилие точно, когато накърнихме интереса на техните олигарси и енергийната мафия, категоричен бе лидерът на ДСБ.

Според депутата от Коалиция за България Димчо Михалевски в началото на януари предстои падеж по външен дълг в размер на 420 млн.лв. и затова трябва да се „създаде буфер в бюджета, за да се покрие това плащане“.
Михалевски посочи, че резултатите от събирането на ДДС през този месец са впечатляващи. „Възстановения ДДС е увеличен с 40 % в рамките на този месец, в сравнение с предходните. В бюджета до края на годината няма перо „внезапни избори“, категоричен бе Михалевски.

2 коментара

2 коментара

 1. Анонимен...

  31.07.2013 at 14:13

  Ако михалевски ще се произнася и ще участва в изготвянето на бюджета то скоро няма да съществува държавата България.

  0
 2. Анонимен...

  31.07.2013 at 12:49

  nishto my nqma, cqlo vodno ogledalo postoi

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™