събота, 24 март, 2018
28

Отчуждават имоти за пътната връзка на Момчилград с Маказа

Заради изграждането  пъ тна връзка от Момчилград към новия път за Маказа общинското ръководство е започнало процедура по отчуждаване на имоти, намиращи се в землищата на Момчилград и село Седлари.  За новият път има подробен устройствен план , одобрен с решение на Общинския  съвет  от март тази година. Отчуждават се четири имота, три от тях са в землището на Момчилград, единият е край Седларе.     За  0.738 дка Кенан Сабри ще получи 1 730 лева. Наследниците на Мехмед Хасанчаушев  ще си поделят  2 093 лева за 0.893 дка. За  1.620 дка земя в Момчилград  наследниците на Мюмюн Мюмюн ще получат 3 796 лева , а близките на  Хайрула Хайрулов  ще бъдат обезщетени с  828 лева  за 0.394 дка  земя в Седлари. Общината e изготвила работен проект за 900-метров пътен участък. Той е  одобрен от пътната агенция,  търсят  се програми за финансиране.

Началото  на пътната връзка е  кръговото кръстовище на влизане в Момчилград от Кърджали , отбива се  ведняга в дясно по ул. „Генерал Генов”. Пътят  ще пресича надлез над ж.п. линията Кърджали – Подкова. Продължава през земеделски земи в землището на Момчилград,   а  над Върбица ще бъде изграден нов мост, който ще свърже  шосето  с  махала Градинка  и  оттам  с международния път.  Така ще се  осигури по-пряка връзка между населените места от общините Джебел и Крумовград с шосето Кърджали – Маказа.

По проекта ще бъде ремонтирана съществуващата пътна настилка по ул. „Генерал Генов” в чертите на Момчилград  и ще се направи изцяло нов път  с премостване на река  Върбица до включването в международния път.  Пътното платно  ще е с ширина 6,5 м, ще има  тротоар от едната страна, за да се движат пешеходци.  Мостът на река  Върбица ще е с дължина  168 м, а ширината е 11.50 м. С  триклонно пътно кръстовище  ще се свърза с международното шосе.  Ще бъде  ремонтиран  и надлезът над жп линията.

2 коментара

2 коментара

 1. Анонимен...

  31.07.2013 at 19:45

  може и още да го търсят, но града рябва да се свърже с Маказа, а не са обикаляме чак през спирка Джебел

  0
 2. Анонимен...

  31.07.2013 at 18:11

  от къде намериха финансиране? нали търсеха?

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™