вторник, 20 март, 2018
8

Ифтар събира мюсюлмани и християни в Момчилград

Голям ифтар ще събере 1000 мюсюлмани и християни в центъра на Момчилград, в събота от 20.30 часа. Благотворителната вечеря е традиционна за месец Рамазан. Тя се дава от собственика на „Търговска банка Д“ Фуат Гювен със съдействието на Община Момчилград и кмета Акиф Акиф. Датата на ифтара съ впада с „Нощта Кадир”,  в която се иска опрощение и равносметка на извършените грехове.

Преди вечерята момчилградската фолклорна група „Зейбеклер” ще изпълни танци и песни. Покани за ифтара са изпратени до консула на Турция в Пловдив Шенер Джебеджи, областния управител Бисер Николов и заместниците му, народни представители и общински кметове.

Същевременно за втора поредна година бизнесмени от Момчилград осигуряват ифтар във всички дни на месец Рамазан. На обща трапеза всяка вечер сядат около 300 мюсюлмани и християни.

„Целта е благотворителните вечери да се превърнат в традиция с присъствието на мюсюлмани и християни. Тези събития символизират уважение между религиите и символите им”, заяви градоначалникът Акиф Акиф.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™