четвъртък, 24 май, 2018
0

Освободен е шефът на Екоинспекцията в Хасково, уволнени са 23 директори

Шефът на РИОСВ Хасково инж. Димитър Илиев е отстранен от поста си днес, съобщава  Haskovo.net. Заповедта за освобождаването му е връчена преди минути в София. Мотивът е прост-по преценка на назначаващият орган  Министерството на околната среда и водите.  Заедно с Илиев са отстранени директорите на всички 16 Екоинспекции в страната, началниците на 4-те басейнови дирекции и шефовете на3-те национални парка. Пред сайта инж. Илиев коментира, че не смята да обжалва заповедта, но ще се яви на бъдещият конкурс, чиято дата предстои да бъде определена.

Слуховете за обезглавяването местната екоинспекция, която администрира областите Хасково и Кърджали, вървяха от две седмици в структурата. Илиев бе един от най-дълго управлявалите директори на изнесени държавни структури. Той оглавява РИОСВ-Хасково от далечната 1992-ра година и досега оцеляваше на всички политически „метли“.

За негов наследник се спряга бившият директор на ОЦК Кърджали Славея Стоянова. Госпожата влезе в публичното пространство покрай грандиозните протести на металурзите от Оловно-цинковия комбинат през миналата година. Работниците бяха оставени месеци наред без заплати, а предприятието изпадна в тотален колапс. В момента ОЦК не работи. Любопитното е, че г-жа Стоянова бе главния критик на РИОСВ-Хасково, което не е чудно заради многобройните глоби, които Екоинспекцията налагаше на комбината. От РИОСВ също не са възхитени-“шефът на най-големия замърсител в региона става шеф на опазването на природата!“

Опитът ни да потвърдим с г-жа Стоянова новината, доведе до комични резултати. Славея Стоянова вдигна телефона, потвърди че е тя и изслуша представянето на репортера. Точно след въпроса обаче тя внезапно започна да не чува и артистичното „Ало ало“ изречено 7 пъти, затвори телефона. После така и не го вдигна отново.

Георги Христов

1 Коментар

1 коментар

  1. Анонимен...

    14.09.2013 at 18:17

    защо сте го снимали този мушмурок,крадец и бандит?

    0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™