четвъртък, 24 май, 2018
0

Музеите в Ардино и Кърджали ще си сътрудничат

На свое заседание Общественият съвет за закрила на културното наследство в Ардино обсъди дейността на музея в града  и перспективите и възможностите за развитие на музейното дело. Тук бяха  директорът на Регионалния исторически музей в Кърджали Павел Петков, Валерия Сариева – главен уредник в музея и кметът на общината Ресми Мурад.

Уредникът Танер Чобанов запозна участниците в заседанието с по-важните дейности и инициативи на музея от неговото откриване през 2007 година до сега. Той наблегна и на добрите взаимоотношения между двата музея. „Срещаме голяма подкрепа от Регионалния исторически музей в Кърджали. Със съдействието на колегите от Кърджали е осъществена етнографската експозиция, гостуват ни изложби с разнообразна тематика, получаваме ценна методическа помощ”, заяви Чобанов.

Представителите на кърджалийския исторически музей заявиха, че сътрудничеството между двата музея носи добри ползи и за двете общини. Предстои да бъде подписан и Протокол между община Ардино и Регионален исторически музей за взаимна помощ по въпросите за закрила  на движимото и недвижимо материално културно наследство.

Председателят на Обществения съвет Неджми Ходжов запозна гостите и членовете на съвета с хода на реализацията на проект `По Дяволския мост – към райските пътеки на Ардино`, като увери присъстващите, че проектът ще бъде осъществен в предвидените срокове до края на настоящата година.

Гюнер Шюкри

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™