понеделник, 19 март, 2018
13

Започва вотът за Чудесата, сред номинираните отново са Перперикон и Татул

Остана само един ден до старта на голямото национално гласуване за Чудесата на България. Главният редактор на в. „Стандарт“ Славка Бозукова ще даде утре в Провадия официалния старт на референдума за топ 10 на най-големите археологически открития на новото хилядолетие у нас.  На 7 км от най-стария град в Европа Провадия-Солницата вестникът събира на една маса кметове, учени и експерти, за да набележи мерки за превръщането на Солницата в туристическа атракция. Дискусията се организира със съдействието на „Провадсол“ ЕАД.

50 обекта и съкровища, предложени от директорите на национални и регионални музеи, от дирекциите по култура в общините, историци и археолози участват в референдума за чудесата. Най-древният солодобивен център е един от обектите, получил най-много номинации от специалистите.

Неолитната дама Тодорка от врачанското село Оходен влиза в битка с конкурента си, открит край Димитровград. Българите ще гласуват още за уникалните стенописи в Александровската гробница, големите открития на археолозите в Долината на тракийските царе, Старосел, Кози грамади, в тракийските светилища Перперикон и Татул. Във вота участват мощите на св. Йоан Кръстител, находките в крепостите Акра, Урдовиза, Поморийската гробница и др.

Провадия-Солницата е един от обектите, получил най-много номинации на експертите за включване в националния електронен вот.

1 Коментар

1 коментар

  1. Анонимен...

    02.08.2013 at 00:52

    И какво като се гласува, къде е милионът за Перперикон

    0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™