неделя, 24 юни, 2018
0

Отварят Маказа за движение в началото на август

До 2 август пътят Комотини – Маказа ще бъде готов, съседите работят усилено и ще спазят срока, както бяха обещали. Това съобщи кметът на граничната община Кирково Сали Рамадан, който е посетил Комотини във вторник на 30 юли. „Датата за откриването на ГКПП „Маказа“ с участието на премиерите на България и Гърция ще решат двете правителства, но може от началото на следващата седмица пътят да бъде пуснат за движение на леки коли. Такава е неофициалната информация, която достига до нас“, каза Сали Рамадан.

Кметът на Кирково обясни, че през последната година има една сериозна гръцка инвестиция в района. „С участието на бизнесмени от южната съседка бе открит супермаркет в общинския център, гръцки предприемачи идват и се интересуват от цената на определени терени, но очакваме интересът да се засили повече след пускането на международното трасе“, уточни кметът на Кирково. По думите му местното население се надява новият път да оживи икономически района. Но проблем на общината е изселването на хората, които търсят препитание във вътрешността на страната и чужбина.

78-те километра между Комотини и Kърджали ще се преодоляват за около един час. Първата копка на 17 км отсечка Маказа – Подкова бе направена в началото на юни 2003 г.До края на септември тази година трябва да приключи изграждането на втория участък Подкова –спирка Джебел. Граничният пункт „Маказа“ ще е поредният общ пункт с Гърция. От 1996 г. пътят от Русе до прохода е участък от трансевропейския транспортен Коридор № 9 от Хелзинки до гръцкото пристанище Александруполис.

Ирина Ангелова

3 коментара

3 коментара

 1. Анонимен...

  02.08.2013 at 01:46

  nqkoi ako vqrva na tova e naivnik mai

  0
 2. Анонимен...

  02.08.2013 at 01:03

  Все някой ден ще отворят границата, но знае ли се кога ще е

  0
 3. Анонимен...

  02.08.2013 at 00:51

  Трябва вече награда за надлъгване да дават на гърцита

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™