вторник, 20 март, 2018
43

Вестник „О Хронос“: Денят „X“ за Маказа се очаква следващата седмица

Репетиция за откриването на пътя Комотини – Маказа – Kърджали. Така колегите от издавания в Комотини  вестник „ О Хронос“   са определили поставянето в четвъртък следобед на указателни  табели  с  гръцки и латински букви,  както и  инициалите на България  на кръстовища в града. Първите   монтирани табели посоката до университета в Комотини,  до Александруполис, както и   до митницата в  Солун.

До късно снощи екипи са работили на кръстовището на изток от Комотини,  както  и на  това към магистралата  „Егнатия Одос“, направена е и хоризонталната маркировка, се казва още в публикация във вестника.  Това се е наложило заради информацията,  че откриването на граничния пункт  ще стане много скоро. Преди това обаче  пътят трябва да бъде одобрен от пет експертни комисии, посочват гръцките колеги.

Само вчера компанията „Optronics Technologies“ ABETE  е приключила  с комуникационна система на новия участък  от автомагистрала Егнатия към пътя с гръцко-българската граница.

Точната дата откриването на граничния пункт Маказа – Нимфея  остава в пълна тайна, защото първо решението за това ще трябва да бъде обсъдено от строителните  министерство на двете държави. Очаква се обаче денят „X“  да е в рамките на следващата седмица, се казва още в публикацията на „О Хронос“.

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™