петък, 22 юни, 2018
0

Електрониката се гордее с доблестна постъпка на свой ученик в Португалия

На 27 юли успешно приключи международната практика на 10 ученици от ПГЕЕ “Капитан Петко войвода“  в Кърджали с ръководител инж. Антоанета Сендова. Практиката бе по проект „Съвременни енергийни технологии за по-добър живот“, по програма Леонардо да Винчи и се проведе за период от три седмици в град Висеу, Португалия.

Пребиваването в Португалия ще се запомни с доблестната постъпка на Ахмед Мюмюн Байрям, ученик от 11б клас на ПГЕЕ, който намери и предаде мъжки портфейл с лични документи и много пари. Ахмед получи специалните благодарности от собственика на портфейла, собствениците на хотела, в който беше настанена групата и от Хуго Рибейро, президент на приемащата партньорска организация Globaladamastor.

Учениците от професионалната гимназия проведоха производствено обучение във високотехнологични предприятия  за производство на енергия от възобновяеми източници: фотоволтаични електроцентрали, слънчеви фабрики, предприятия за производство на електрическа енергия от биомаса и биогориво, вятърни паркове.

В края на практиката момчетата положиха изпит, за да покажат какво са усвоили. След изпита им бе връчен сертификат Europass мобилност, който е приложение към дипломата за завършено средно образование и свидетелството за професионална квалификация.

Проектът  предостави възможност на учениците да получат и задълбочат познанията си за културноисторическото наследство на Португалия, за традиците и за икономическото й развитие. Реализирането на практиката създаде тясна връзка между училището и производствената среда, допълни и надгради курса на обучение. Учениците придобиха допълнителна езикова подготовка, практически познания, както и полезен опит от посещението в страната – домакин.

За доброто си представяне по време на стажа в Португалия момчетата бяха изненадани  от приемащата партньорска организация Globaladamastor с игра на пейнтбол. Играта им донесе невероятни емоции.

Програмата на практиката по проект „Съвременни енергийни технологии за по-добър живот“ беше професионално отразена в португалските електронни медии и в интернет от испанския стажант-журналист Хуан Карлос, който придружаваше групата на ПГЕЕ.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™