петък, 22 юни, 2018
0

Министърът на културата притежава бивше училище в Родопите

Министърът на културата Петър Стоянович е горд собственик на училище в Родопите. Стоянович купил от община Смолян школото в смолянското село Киселчево през 2005 година. За двуетажната сграда 176 кв. м разгърната площ и 30 кв. м. пристройка той платил 4566 лв., сочи договорът за продажба. В документа няма заложени условия за какво да се ползва сградата от купувача. През 2005 г. Стоянович купил от две жени в селото и ливада от 0.294 в същата местност „Копчевско“, където е и училището. В района разказват, че Стоянович смятал да си прави вила на мястото на школото. Сградата обаче си стои неремонтирана и на места порутена, а наоколо е пущинак, пише „Смолян прес“.
Двуетажната постройка е строена през 1937 година и до 1971 година е била училище, съобщава „Марица“. “Ходеха по 60 деца в него, но го закриха и пращаха след това децата на училище в съседното село Могилица. Като ни закриха училището и малко по малко селото ни се обезлюди“, спомня си тогавашния кмет на Киселчово Румен Шукеров (77 г.).
Преди в селото живеели над 300 души, сега са около 25. Сградата на някогашното училище се намира между двете махали в селото и до него се стига по изоставена от година обрасла с треви пътека.
Цялата сграда е обрасла в треви, а таваните на някои от стаите са паднали, дюшемета също. Построено на баир над пътя, край него няма никакви постройки. Най-близко са сградите на бившата здравна служба и някогашния селски магазин.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™