петък, 23 март, 2018
0

Комисия установи: Няма данни за изборна миграция в община Ардино

В първите работни дни на август комисия , назначена от кмета на Ардино Ресми Мурад, е извършила проверка във всички кметства на територията на общината за адресни регистрации или за промяна на адрес за периода от 1 юли 2014 г. до 30 април тази година. Начело на комисията е бил Мехмед Алиев, началник на ГРАО в родопския град, участвали са представители на ГРАО, юрисконсулт от Областна администрация и служител на полицейското управление в града. Комисията не е установила нарушения и няма адресни регистрации, които би трябвало да са заличени, е посочено в протокола от проверката.

През юни депутатите приеха промени в Закона за гражданската регистрация, които имат за цел да се противодейства на т.нар. „изборен туризъм“.  С измененията в закона, предложени от БСП, се даде възможност за нарочна проверка на адрес с новорегистрирани по сигнал от собственика на имота или по инициатива на кмета на общината. При установяване на нарушения Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване” автоматично ще заличи адресната регистрация на неправомерно вписаното лице.

Лицето, чиято адресна регистрация е заличена, се задължава да подмени личните си документи в едномесечен срок, предвиждат законовите поправки.

Депутатите решиха още, че ще има служебна проверка на всички лица, сменили адресната си регистрация от 1 февруари до 30 април 2015 г. – периодът на най-масовите „преселения“ на хартия. Кметовете пък ще се задължат да оповестят публично списък на лицата с нови адресни регистрации в посочения период.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™