петък, 22 юни, 2018
0

Бедността се превръща в съдба за много българи (видео)

Земя като една човешка длан…

Но по-голяма ти не си ми нужна,

Щастлив съм аз, че твойта кръв е южна,

че е от кремък твоят стар Балкан.

Тези стихове на поета ни карат  в 21 век не да сме щастливи. Вместо  да се радваме, че живеем и работим в красива страна с изключително приятна природа и забележителности,  бягаме от нея. Колко хора могат да се похвалят, че са щастливи ? Колко правителства се смениха и ние вървим надолу и надолу. С всеки изминат ден се увеличават просещите хора в нашата родина(ВИЖТЕ ВИДЕОТО). Клошарите не се срамуват за насъщния и ровят в контейнерите! Докога ще е така ?

Заводи, предприятия, малки фирми  – всичко се ликвидира в полза на „Големците“ . Техният джоб и семейства да са добре,  а обикновения човек да страда! И как младите няма да бягат от нашата мила Родина БЪЛГАРИЯ!

По времето на Тодор Живков живеехме както трябва. Имаше работа,  заплати, хладилникът беше пълен,   нямаше мизерия, беднотия и глад. А сега какво има? Нищо, празни джобове!Хората просят, за да си изкарат хляба,ровят по контейнери, убиват за дребни стотинки, разболяват се. В последно време и самоубийствата  от немотия зачестиха. Притиснати от бедност някои си залагат бижутата,  други които имат големи кредити, залагат апартаментите си , родители,  които не могат да гледат децата си,  ги оставят в домове. За съжаление картинката в държавата ни е тъжна. Не можем да бъдем сигурни и уверени в утрешния ден.  С развихрянето на т.нар. демокрация и пазарна икономика у нас се появи едно почти забравено през 45-те  години социализъм явление бедността. Лека-полека тя започна да се превръща в съдба на немалко граждани. И  то съдба доживотна.  Бедността има много и различни лица. Не бива да се забравя,че от бедност, глад и  мизерия в света умират много хора!

 Илия Илиев

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™