петък, 22 юни, 2018
0

Кметът на Момчилград инспектира ремонта на улици в село Прогрес Сподели

Кметът Акиф Акиф инспектира ремонта и изграждането на уличната мрежа в момчилградското село Прогрес. Там се предвижда реконструиране на шест улици с обща дължина 2 118 метра. Рехабилитацията на инфстуктурата в село Прогрес е част от изпълението на проекта „Подобряване на средата за живот в община Момчилград” по Програмата за развитие на селските райони.Общата й стойност възлиза в размер на 1 милион и 733 хиляди лева, като сумата се отпуска от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, а останалите средства са заделени от държавния бюджет.

Проектът обхваща три населени места – Момчилград и селата Груево и Прогрес. В него са включени още изграждане на 300 м пътна настилка, реконструкция на част от уличното осветление и благоустрояване на междублокови пространства в Момчилград, както и реконструкция на пътното платно в село Груево чрез изграждане на нови два моста над дерата, останали недостъпни за местното население.

„Всичко това осезаемо ще подобри качеството на живот не само за живущите в трите населени места, но и за населението на цялата община”, смята градоначалникът.

Според него лошото качество на пътната инфстартукра може да се реши единствено с набавяне на средства за поетапно обновяване на уличната и паркова инфструктура, като се даде приоритет на по-натоварени обекти и на тези, които са в окаяно състояние.

3 коментара

3 коментара

 1. Анонимен...

  06.08.2013 at 23:53

  bravo kmete, rabotis zdravo

  0
 2. Анонимен...

  06.08.2013 at 21:23

  kmete opravi asfalta v momchilgrad, ostavi selata

  0
 3. Анонимен...

  06.08.2013 at 20:36

  deputatskoto selo pak se uredi, napraviha im pre4istvatelni stancii, kanalizacii, sega i asfalt

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™