понеделник, 18 юни, 2018
0

Едва 53-ма от област Кърджали са отчели показанията на електромерите си

Едва 53 жители на област Кърджали са отчели  показанията на електромерите си във връзка с промяната на цените на електроенергията от началото на август. Както EVN България вече  информира  във връзка с промяната на цените на електроенергията от 1 август 2013 г. битовите и малките стопански клиенти имаха възможност да отчетат сами показанията на електромерите си към 31 юли 2013 г. Предоставянето на данните се извърши посредством попълване на декларация във всеки EVN Офис в периода от 1-ви август до 5-и август  2013 г. включително (без събота и неделя).

След предоставяне на данните от самоотчета дружеството ще вземе предвид показанията и ще фактурира консумираната електроенергия до 31 юли 2013 г. включително по старите цени, а след тази дата – по новите тарифи, определени от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Предоставените показания клиентите ще получат в следващата си месечна фактура.

EVN България напомня, че самоотчитането няма задължителен характер и се извършва само по желание от страна на клиента. Отчитането на електромерите от клиентите е допълнителна възможност, която EVN България предоставя от години, като тя по никакъв начин не отменя осъществяването на регулярния месечен отчет от страна на дружеството.

За всички клиенти, които не са пожелали да отчетат сами електромерите си към 31 юли 2013 г., важи следният принцип, който се прилага успешно от няколко години при смяна на цени:

•             Количеството консумирана енергия по стари цени ще се изчислява като произведение на броя на дните от датата на отчитането през юли 2013 г. до 31 юли 2013 г. включително по средната дневна консумация на клиента за пълния отчетен период.

•             Количеството консумирана енергия по нови цени ще се изчислява като произведение на броя на дните от 1 август 2013 г. до датата на отчитане през август 2013 г. пак по същата средна дневна консумация за пълния отчетен период.

Както при всяка смяна на цени, информацията за консумацията във фактурите ще бъде разделена на два отделни периода – потребление по стари цени до 31 юли 2013 г. включително и потребление по нови цени от 1 август 2013 г. Тези фактури предстои да се заплащат след 1 септември 2013 г.

Актуалните цени на електроенергията, в сила от 1 август 2013 г., определени с решение на ДКЕВР, са налични в интернет страницата на EVN България – www.evn.bg, меню „Актуално“ (http://www.evn.bg/1Chastni_klienti/Elektricheska-energia/Ceni-el-energia.aspx

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™