петък, 22 юни, 2018
0

И Кърджали сред градовете, получаващи средства за възстановяване на войнишки паметници

Правителството създаде Национален инициативен комитет за честването на 110 г. от Илинденско-Преображенското въстание и определи министъра на отбраната Ангел Найденов за негов председател.  Инициативата за Комитета, който трябва да изготви план за националните чествания на годишнината, е на Българския културен клуб в Скопие с участието на Съюза на тракийските дружества, Института по история към БАН, Македонския и Тракийския научни институти.
С отделно постановление кабинетът осигури средствата, необходими за честванията през 2013 г. на 100-годишнината от Балканските войни. Те са в размер на 150 хил. лв. и ще бъдат предоставени по бюджетите на Министерството на отбраната и на Министерския съвет за областите София, София-град, Враца, Бургас, Кърджали, Хасково, Смолян, Стара Загора, Кюстендил,Сливен, Велико Търново, Добрич, Търговище и Видин.
Средствата ще се осигурят по реда на чл. 34, ал. 1 от Закона за устройството на държавния бюджет. С тях ще се финансира изграждането, ремонтът и възстановяването на военни паметници, провеждането на научни конференции, тържествени митинги и зари и др. мероприятия. През 2012 г., когато започнаха честванията, с министерско постановление  са  предоставени общо 560 000 лв. за ремонт и възстановяване на военни паметници.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™