вторник, 20 март, 2018
0

Здравната инспекция в Кърджали с информационна кампания за ползите от кърменето

По повод на Световната седмица на кърменето бяха проведени информационни кампании в МБАЛ „Д-р Ат.Дафовски”АД в Кърджали и МБАЛ “Д-р Сергей Ростовцев”ЕООД в Момчилград, съобщават от РЗИ. Д-р Валентин Колев и Мария Панчева – експерти от отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето” към дирекция „Обществено здраве” на РЗИ, запознаха родилки и бъдещи майки с ползите от кърменето на новородените с представянето на образователно филмче. Участничките получиха листовки, съдържащи полезна информация за кърменето и книжки с препоръки за здравословното хранене преди и по време на бременност и при кърмене.

Световната седмица на кърменето се отбелязва ежегодно от 1 до 7 август в повече от 120 страни по света. Началото й е поставено през 1992 от организацията WABA (World Alliance for Breastfeeding Action) – Световен Алианс за активна подкрепа на кърменето.

През тази година темата на Световната седмица на кърменето е „Кърмене и работа? Възможно е!“. С нейния избор се поставя акцент върху възможността на жените да съвместяват кърменето с работата. Важно е всички жени, независимо дали работят в представителна среда, в неформална обстановка или от дома си, да получат подкрепа, за да могат едновременно с изпълняването на професионалните си задължения да упражнят както своето право да кърмят, така и правото на бебето да бъде хранено с майчино мляко.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™