събота, 17 март, 2018
0

Шофьори от Момчилградско, поели към Гърция, пресичат Върбица по единствения останал въжен мост

Затворен мостът към Садовица, а новият ще е готов в края на лятото

Затвореният за неотложен ремонт в началото на юни мост за момчилградското село Садовица все още не е възстановен. На места настилката му е изронена и арматурата стърчи заплашително. Информацията от община Момчилград бе, че ремонтът ще е за времето от 3 до 9 юни, съобщават читатели.  Два месеца по-късно метални пръти  от двете страни на съоръжението препречват пътя на автомобилите, а табели, предупреждаващи, че е затворен са поставени на разклона за Садовица по пътя за Маказа и на този водещ към Градинка от страната на Момчилград.
Мостът за Садовица бе построен със средства на японското правителство и по него можеха да преминават пешеходци, но бе пригоден и за автомобили, ако се наложеше линейка да стигне до селото. С построяването на пътя за Гърция по него всекидневно преминаваха много автомобили и очаквано  бе да стане опасен за колите. Естествено  бе да се затвори за ремонт. Но вече втори месец той не започва, а когато има нужда   до Садовица  да стигне кола на Спешна помощ, ще заобикаля през Градинка най-малко.  И навярно има начин да се преустанови преминаването на коли през моста, пишат ни читатели
Шофьорите от община Момчилград, че и от Крумовградско, които са поели към Гърция, вместо да заобикалят през спирка „Джебел“, сега предпочитат да минат през останалия единствен засега мост над Върбица към махала Градинка. Той също е въжен, по него колите трябва да се разминават не само с пешеходци, но и да изчакват стадата от крави и овце. А неразумни шофьори тръгват веднага след поелата по моста кола въпреки предупреждението. И рискуват, защото съоръжението не е пригодено за такава тежест.
Надеждите на момчилградчани са, че скоро строящият се нов мост над Върбица ще бъде готов, а дотогава тези, поели по въжения мост към Градинка, ще се молят да не се случи нещастие.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™