понеделник, 18 юни, 2018
0

Депутати от ГЕРБ в конфликт на интереси в няколко доходоносни бизнеса

Депутати от ГЕРБ имат потенциален конфликт на интереси в няколко доходоносни бизнеса. Сред тях са транспортът, производството на мебели, рекламата и счетоводството.
Това става ясно от декларациите за конфликт на интереси, които избраниците са подали. До късния следобед в публичния регистър бяха качени само документите на депутати от партията на Бойко Борисов, съобщава вестник „Труд“. По закон народните представители могат да притежават дялове в търговски дружества, но не и да ги управляват. Така в ситуация на конфликт на интереси могат да попаднат няколко ГЕРБ-ери.
Депутатът Цветомир Михов е декларирал участие в НИМ транс ООД, която се занимава с вътрешен и международен транспорт. Колегата му Любен Татарски се е обявил като едноличен собственик на Бизнес център МестаЕООД, като е декларирал и дял в Белар мебел. ГЕРБ-ерката Йоана Кирова, която е съпруга на изпълнителния директор на КировАД – Иван Киров, е декларирала потенциален конфликт на интереси основно в рекламния бизнес. В документите тя е посочила участие в рекламна агенция Си Ей Ес адвъртайзинг ЕООД, както и във фирмите К. К. ентъртеймънт и Пърфект рекърдс.Колегата й Митко Захов има потенциален конфликт на интереси в сферата на паркирането и събирането на отпадъци. Една по фирмите, в които е посочил участие -СанелАД, се занимава с производство на скоби за паркиране и кошчета за боклук. Някои от хората на Бойко Борисов могат да изпаднат в конфликт на интереси и заради съпрузи и роднини. Плевенският депутат Владислав Николов е декларирал счетоводната фирма на жена си Теодора. Колежките му Даниела Дариткова и ексминистърката на здравеопазването Десислава Атанасова са обявили, че съпрузите им имат частни интереси, но не са посочили какви. Депутатите Стефан Господинов и Георги Андонов са декларирали,че могат да изпаднат в конфликт на интереси заради дейността на цялото си семейство. Макар че от парламента твърдят, че всички депутати са подали декларации, не е ясно защо в регистъра няма публикуван и един от документите на управляващите.
Депутати от ГЕРБ са теглили кредити, за да си купят жилища. Избраниците, както и министрите в кабинета Орешарски,са обявили в декларациите си за конфликт на интереси множество ипотечни и потребителски кредити от банки, показа проверка наТруд. Депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов, който през 2011 г. стана известен с изнасянето на чували с бюлетини в помощ на бременна, има два ипотечни заема, чиято обща стойност 170 000 лева. Бившата зам.-министърка на екологията Ивелина Василева е декларирала ипотечен кредит от 45 000 евро.
ГЕРБ-ерът Евгени Стоев също има два банкови заема – ипотечен кредит от 150 000 лева и потребителски – от 10 000 лева. Депутатът с най-голям стаж в ГЕРБ – Лъчезар Иванов, има да връща 50 000 евро заем срещу ипотека.
Избраничката Диана Йорданова е взела кредит от 100 000 лв. Пловдивчанинът Атанас Ташков има да изплаща 39 600 евро заем за жилище. Ипотечният кредит на колегата му от Димитровград Владимир Митрушев е в размер на 74 979 лева.
Сред хората на Бойко Борисов има и такива, които имат да погасяват малки кредити. Сред тях е депутатката от Кърджали Цвета Караянчева, която дължи на банка само 5170 лв.
1 Коментар

1 коментар

  1. Анонимен...

    09.08.2013 at 01:16

    ni6to novo ne kazvate znaem 4e gerb nqmat sram

    0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™