петък, 22 юни, 2018
0

ВМРО: Какво скриха на турската „тайна вечеря” в Пловдив?

Демонстрация на васални отношения, нарушение на конституцията и посегателство върху свободата на медиите – така може да се окачестви блокадата за български журналисти на мюсюлманската вечеря в сряда в Пловдив. Това е позицията на ВМРО по скандала от снощи. „ВМРО подкрепя журналистите в справедливото им негодувание. Организацията изпраща протестно писмо до главното мюфтийство с искане за яснота и извинение, относно „тайната вечеря“, се казва в съобщението на партията. От там са възмутени от изгонването на българските журналисти.
„Още по-скандален е списъкът с гостите на въпросната вечеря. Сред тях са личният приятел на турския премиер Ердоган – Касим Дал и обвиняеми в процеса за радикален ислям в Пазарджик. ВМРО определя като шокиращо присъствието на подсъдими на една маса с българския президент и официални лица.
Турският виципремиер Боздаг пък е на няколкодневно безпрецедентно частно посещение у нас, чиято цел е възстановяване на джамии. То подозрително съвпада със смущаващото тайно решение на Софийския градски съд, което дава възможност на мюсюлманското изповедание да сложи ръка на 1500 имота в цялата страна, сред които исторически паметници, като музея на религиите в Стара Загора или историческия музей в Кърджали“, негодуват „войводите“.
„Решението на съда, според което мюфтийството е правоприемник на някогашни турски общини, съвпадна и с готвени от БСП и ДПС законодателни промени, които още повече да улеснят исканията на мюфтийството за имоти в страната“, посочват от там.
Според ВМРО, обяснение за скандала в Пловдив задължително трябва да даде и президентът Плевнелиев, който е трябвало да се застъпи за българските медии и да прекрати гаврата.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™