петък, 23 март, 2018
6

Зам.-министърът на земеделието: Партиен големец от Кърджалийско уби елени и сърна

Жесток бракониерски инцидент беляза първия ден от новия ловен сезон. Три елена и една сърна са били убити край язовир „Студен кладенец“ до Момчилград, съобщи зам.-министърът на земеделието Георги Костов, който даде старт на новия сезон в землището на Съединение тази сутрин.

„Труповете на три лопатара и един сръндак са открити до хижата на ловната дружинка край село Нановица, Момчилградско“, каза Костов пред Dnes.bg. Засега се знае, че извършител на убийството е местен лидер на силна партия в района на Кърджали. Те са били с джипове, а полицията ги издирва и разследва бракониерското убийство на защитените животни. Наказанието за виновните е до три години затвор.

У нас са регистрирани 120 хиляди ловци. „Най-големият ми трофей е 180-килограмово диво прасе“, похвали се пред Dnes.bg ловецът Росен Василев.

Един от най-големите проблеми за ловците обаче са пожарите през лятото, като от земеделското министерство вече отчетоха ръст на пожарите от неизправна земеделска техника.

Оказва се, че стопаните предпочитат да избягат от огъня, вместо да уведомят пожарната, съобщи заместник-министърът на земеделието Георги Костов. Това обаче често води до непоправими щети

www.dnes.bg

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™