събота, 23 юни, 2018
0

Честват годишнината на Ордена на тамплиерите в Кърджали в нощта срещу 18 август

Кои са тайните общества и какви са техните ритуали? За първи път завесата над вековната мистерия вдига Великият Приор на тамплиерите в България Румен Ралчев. Той е автор на първата по рода си у нас библия на тайните общества. Първият том от луксозното издание на четирилогията „Тамплиерство и масонство“ излиза за Петата годишнина на Велик Приорат България. Той ще бъде специалният дар на Ралчев за участниците тържественото честване годишнината на Ордена в Кърджали в нощта срещу 18 август. Ритуалът ще се проведе пред Историческия музей  на града на факли.

„Човешката свобода е в основата на идеологията и философията на тези движения“, казва Великият приор на Приорат България Румен Ралчев. Това обяснява защо един масон може да бъде едновременно тамплиер и ротарианец. Многотомното издание ще стане достъпно за широката публика наесен с помощта на в. „Стандарт“.

Авторът Румен Ралчев е собственик на „Балкан секюрити груп“, управлява 7 фирми, като основната му дейност е охрана. Създал е верига от колежи за охрана и сигурност, годишно там се обучават около 400 души. До началото на 1992 г. е работил в Националната служба за охрана, като се е грижил за сигурността на Тодор Живков , Петър Младенов ,Желю Желев и др. Председател е на Националния съюз „Безопасност и охрана“ в който членуват няколко хиляди действащи и от резерва служители на МВР и специалните служби.

През 1991 и 1992 година Ралчев е един от първите, които са приети като масони и участва в реактивирането на Велика Ложа на България светлина на която внесла тогавашната Велика ложа на Югославия. Поради различни причини масонството почти се разпада и през 1997 година отново е внесена светлина от Обединената ложа на Германия във Великата ложа на старите свободни и приети зидари на България създадена с участието отново на Ралчев.Той е активен участник при инсталирането на Стария и приет Шотландски ритуал в България (2000-2001г.), като е един от първите девет души, които са удостоени с 33-та и последна степен. Ралчев е избран за член на Върховния съвет и негов Лейтенант-Гранд Командер . Многократно е бил Майстор на стол ,Заместник Велик майстор и Велик майстор на масоните. Ралчев е и един от първите, приети за тамплиери в България и Велик Приор на Велик Приорат България от Ордена на Рицарите Тамплиери на Йерусалим ,носител на Великия кръст.

Велислава Панова

1 Коментар

1 коментар

  1. Анонимен...

    09.08.2013 at 19:08

    Kakvi tamplieri v KJ be brat4e? otkade se izsraha tezi?

    0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™