събота, 17 март, 2018
3

Кърджалиецът Теньо Николов спечели шахматния турнир в Башево

48-годишният Теньо Николов от Кърджали стана победител в 13-ия шахматен турнир за аматьори на традиционния селищен празник в ардинското село Башево.
В състезанието се включиха 10 майстори на черно-бялата дъска, които водеха оспорвани битки в продължение на седем часа. На второ място се класира Гюрсел Емин от Млечино, а трети остана миналогодишният победител Ресми Зия от Башево.
Теньо Николов за пръв път печели шахматния турнир в Башево. Той е учител по български език и физическо възпитание и спорт в ОУ „Йордан Йовков” в чернооченското село Житница. Член е на шахматния клуб „Арда” в областния град.
„От регионалните медии разбрах за състезанието. Стана много хубав и оспорван турнир. Играя шах от детските си години, а първите уроци получих при известния кърджалийски треньор Виктор Василев”, заяви Николов. Той уточни, че в момента води кръжочна дейност по шахмат в училището в Житница. Желанието му е часовете по шах да влязат като задължително избираема подготовка (ЗИП) и свободноизбираема (СИП), за да могат децата да се развиват в спортно и интелектуално отношение.
Победителят поздрави домакините за много добрата организация и гостоприемството и добави, че ще бъде редовен участник в турнирите по шахмат занапред в района.
Класиралите се на първите три места бяха наградени с парични награди от кмета на Башево Мюрен Сали и членовете на сдружение Халлалълар (Башевци) Ферхат Яджъ и Рахми Ефендиоглу. Организатор на спортната надпревара бе местното читалище „Хр.Смирненски“.

Гюнер Шюкри

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™