понеделник, 19 март, 2018
8

Прокуратурата в Момчилград разследва бракониерски лов на три елена- лопатари и сръндак

Районна прокуратура-Момчилград образува две досъдебни производства срещу неизвестен извършител за бракониерски лов – престъпление по чл. 237 ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщават от Апелативна прокуратура в Пловдив.

На 7 август 2015 г., около 19,30 часа на тел. 112 е подаден сигнал за стрелба в землището на момчилградското  село Гургулица. Незабавно трима служители от Държавно горско стопанство в Момчилград и служители  на реда отиват в района на селото за проверка. Преди полунощ  в края на селото  се натъкват на три мъртви  елени-лопатари.

На следващата сутрин около 8 часа служител на Държавно горско стопанство  в Момчилград  открива в крайпътна канавка между землищата на селата Чобанка и Равен друго мъртво животно – сръндак.

Под ръководството на Районна прокуратура в Момчилград е направен оглед в присъствието на дежурен прокурор. За двата случая са образувани две отделни досъдебни производства. Телата на мъртвите животни са извозени за аутопсия във ветеринарна клиника в Пловдив. До една седмица вещото лице –ветеринарен лекар ще даде писмено становище за причините за смъртта. След представяне на резултатите от експертизата ще бъде преценено дали да се назначи балистична експертиза. Телата на животните се съхраняват в хладилни камери с оглед нуждите на разследването за допълнителни експертизи.

Под ръководството на Районна прокуратура в Момчилград се извършват активни процесуално-следствени действия, изискани са документи – разрешителни за съответния лов в местностите, където са открити мъртвите животни.  Продължават оперативните мероприятия по издирване и установяване на извършителите.

 

2 коментара

2 коментара

 1. Ali

  16.08.2015 at 21:53

  А нали уж знаеха кой е? Изведнъж забравиха…..

  0
 2. Anonimen

  10.08.2015 at 20:26

  Нищо няма да излезе от разследването,знаят кой е направил но не им стиска да го съдят. Неизвестен бил уж извършителя-както и ако прокуратурата се нарича неизвестна

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени