петък, 25 май, 2018
0

Община Ардино осигурява целева месечна субсидия за незаетите лекарски места в селата

                                                  На поредното си заседание днес общинските съветници в Ардино одобриха предложението на кмета на община Ардино Ресми Мурад за актуализация на общинския бюджет за извършване на компенсирани промени между отделните обекти в Програмата за капиталови разходи за тази година. А именно, планът на приходите за местни дейности, в частта на неданъчните приходи от 842 000 лв. на 1 047 000 лв.

Кметът Ресми Мурад поясни, че завишението е във връзка с преизпълнението на първоначалния план по бюджета от наем на земеделски земи и приходите от продажба на нефинансови активи.

Актуализиран бе размерът на разходите за субсидии в частта на местните дейности във функция Здравеопазване от 100 000 лв. на 115 000 лв.  Така ще се осигури целева месечна субсидия за незаетите индивидуални практики за първична извънболнична помощ в Млечино, Падина, Жълтуша, Бял извор, Боровица и Чубрика.

Компенсирани бяха промени между отделните обекти от поименния списък за капиталовите разходи за тази година.

Местните политици изслушаха още информация за текущото изпълнение на общинския бюджет и общинските сметки за средства от Европейския съюз за първото полугодие на 2016 г.

Общинските съветници гласуваха Общинският детски комплекс в Ардино да бъде преобразуван в Център за подкрепа на личностното развитие. Решението е във връзка с новия Закон за предучилищното и училищно образование.

Гюнер Шюкри

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™