петък, 20 април, 2018
0

Отложиха делото срещу Октай Енимехмедов

Състав на Софийски градски съд не даде ход на делото срещу Октай Енимехмедов. Бившият лидер на ДПС Ахмед Доган е редовно призован, но не се яви на заседанието на съда, предаде Фокус.

Нито почетният председател на ДПС, нито негов представител не се появиха на първото заседание днес. Доган е бил призован редовно на 9 август, когато документът за това е бил връчен на неговата охрана. Делото бе отложено за 24 септември, когато почетният лидер на движението ще бъде доведен принудително в съда, за да бъде разпитан и като потърпевш, и като свидетел.

Енимехмедов е обвинен затова, че на 19 януари 2013 г., в гр. София, при провеждане на Национална конференция на ДПС направил опит умишлено да умъртви Ахмед Доган. Енимехмедов се е опитал три пъти да произведе изстрели с газов пистолет към главата на Доган. Деянието е извършено предумишлено и е останало недовършено по независещи от дееца причини – трикратно засичане на пистолета, оказана съпротива от Доган и намесата на Мустафа Карадайъ.

Ако бъде признат за виновен, Енимехмедов може да получи доживотна присъда. Едновременно с делото срещу Енимехмедов се води и разследване за използвана прекомерна сила от делегатите на конференцията на ДПС, които неутрализираха нападателя.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™