събота, 24 март, 2018
262

Две камери вече дебнат джигитите по пътя Кърджали – спирка „Джебел“

Две камери камери следят от днес за нарушения по пътя Кърджали – спирка „Джебел“, съобщават читатели на Кърджали НЮЗ. Те са поставени преди кръстовището за кърджалийските села Глухари Пепелище, където често стават пътни инциденти. Движението в този участък е доста интензивно след откриването на граничния пункт „Маказа“. Въпреки ограничението и предупредителните знаци за внимание от страна на шофьорите, много от тях префучават през кръстовището с повече от 100 километра дори, казват местните. А тук често пресичат пешеходци, защото от двете страни на пътя има автобусни спирки.

Проблем за хората от Глухар и Пепелище освен липсата на пешеходна пътека, е и това, че трябва да вървят повече от сто метра от спирката до кръстовището срещу движещите се коли. Настояванията им спирката да бъде преместена и да има обозначения, които отдалече да предупреждават джигитите, че има пешеходци, останаха нечути.

9 коментара

9 коментара

 1. a

  17.08.2015 at 09:41

  TRIABVA PO PRINCIP DA IMA ZNAK CHE IMA KAMERI.TOVA SA BROIACHI TRAFIK.

  0
 2. Anonymous

  16.08.2015 at 07:42

  Предстои въвеждане на смесена система на плащане за пътя, комбиниране на винетка и ТОЛ , сега се проучва трафика , след време толу виж обявили пътя от спирка Джебел до Кърджали за магистрала ….

  0
 3. Anonymous

  14.08.2015 at 22:40

  Добре са направили, днес пътувах там, отдалече намаляха колите и бяха единици тези с висока скорост

  0
 4. Anonymous

  14.08.2015 at 22:11

  И да има нови пешеходни пътеки, правилно са казали хората, не да обикалят чак до кръстовището!

  0
 5. Anonymous

  14.08.2015 at 21:33

  И на Градинка има, крайно време беше!

  0
 6. Anonymous

  14.08.2015 at 21:27

  важното е, че сега колите не фучат така бързо

  0
 7. хм

  14.08.2015 at 19:17

  Много ниско журналистическо ниво – подносяте невярна и непроверена информация. Това не са камери за записване на скорост, а броячи, които изчисляват броя на преминалите автомобили.

  0
 8. Кърджали

  14.08.2015 at 18:34

  Също така да засегнем и улиците на града , във Веселчане няма 50 см , който да са в една и същата равнина , то направо е смешно.
  Във Възрожденци , светофара много ,често се случва след 8 часа да не работи , а там е едно от най-рисковите места , докато по същото време на пътното до Младост без особено голям смисъл , а 200 метра по-нагоре в посока болницата до съда също не работи , а кръстовището е 4 пъти по-голямо.
  Кръстовището под училище Славейков да не говорим в какво състояние , легнал полицай – дупка – легнал полицай. На рилите същата работа копаят си нещо , никой не се беше сетил да сложи табели , че влизането в улицата е временно преустановено. На влизане в Кърджали има толкова много дупки , че ако земята имаше втори спътник сигурно щяха да го прекръстят на бул. Беломорски !

  0
 9. Кърджали

  14.08.2015 at 18:34

  Да сложат и табели отговарящи на стандарта , но и да бъдат съобразени със законите за движение по пътищата. Ограничаващите знаци от 90 на 60 или на 50 са най-голямата глупост. Трябва да се ограничава скоростта с 20 километра на знак. Друг проблем също така е и движението в града. Визирам отсечката от автогарата до Арденския мост , а и след това. Там не само пешеходци , а и бързащи идиоти бол. Има дори пешеходен светофар , но едва ли повече от 2 % от минаващите го отразяват , трябва да се организира по-приличен и допустим начин. Камерите не решават проблема с безопасността , намаляват риска , но не и шанса за ПТП. Нека поне веднъж се сетим на време , а не като всеки път да става след дъжд качулка.

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™