вторник, 20 март, 2018
6

Кметът на Кърджали първи в класацията за кмет на годината в категория „Природа за бъдещите поколения“

Кметът на Община Кърджали Хасан Азис е начело в категорията „Природа за бъдещите поколения“ в първия етап от гласуването в конкурса „Кмет на годината”, организиран от портала на българските общини Kmeta.bg. Хасан Азис е и е сред 10-те големи градове, допуснати на втория етап на конкурса в още три категории.

Вече стартира вторият етап  гласуването за „Кмет на годината”.

С цел да бъде максимално обективно оценяването на кметовете, в тазгодишното издание организаторите са създали уникална платформа – godina.kmeta.bg. На нея, в първия етап на надпреварата, гласуваха над 100 000 души! Така бяха излъчени най-добрите кметове във всички 11 от 12-те категории.

Гласуването в категорията „Кмет на гражданите“ не се изменя, а остава свободно от началото на вота на платформата до връчването на наградите на 11 септември в София.

Във втория етап  всеки, навършил 18 години, може да гласува за своите фаворити..

През тази година “Кмет на годината“ е с различен регламент за номиниране и начин на гласуване. Кметовете ще се оценяват за постигнатото от тях през целия им мандат – 2011 – 2015г. Освен това, всички 264 общини са разграничени според тяхното население: „малки“ – до 20 000 души, „средни“ – между 20 000 и 50 000 души и „големи“ – над 50 000 души. Това разделение се прави с цел конкурсът да бъде максимално справедлив към всички кметове, независимо от големината на общината, която управляват.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™