събота, 23 юни, 2018
0

Екшън в Сватбаре: 35-годишен преби баща си и съпругата си, заплашва съселяните си снож

След тричасова обсада полицаите успели да го изведат от дома му, настанен е за лечение

Близо тричасова операция на полицаи от РУ-Кърджали и участъка в село Перперек по извеждането на буйстващ мъж от дома му в село Сватбаре приключи успешно вчера по обяд. В 9,30 часа е подаден сигнал, че 35-годишен мъж нанесъл побой на баща си и съпругата си и заплашвал жители на селото с нож. Пристигналите полицейски екипи се опитали да проведат разговор с мъжа, но той се заключил в дома си и отказал комуникация. След провалените опити за установяване на контакт около обяд полицаите предприели акция по неутрализирането на лицето, което е изведено от къщата и настанено за лечение в здравно заведение.

През март тази година  същият мъж се беше барикадирал и обстрелва с въздушна пушка и камъни полицейски автомобил и линейка. Агресивността на мъжа се отключила през деня. Психарят нанесъл побой на баща си и заплашвал жителите на селото с брадва и нож. На място е изпратен патрулен автомобил на полицейския участък в Перперек, но поради усложнената обстановка била поискана допълнителна помощ и медицински екип.

При пристигането на патрул на РУ-Кърджали и линейка мъжът открил стрелба с въздушна пушка, уцелил и потрошил стъклата на полицейския автомобил, а линейката обстрелвал с камъни.

Със заповед на директора на ОД на МВР-Кърджали старши комисар Венцислав Момчилов бе сформиран оперативен щаб за овладяване на ситуация. Районът около къщата  бил отцепен от полиция, за инцидента са били уведомени ръководството на МВР и прокуратурата в Кърджали. На място са били изпратени и допълнителни сили – специализираното звено за тактически действия, психолог, служители от охранителна и криминална полиция.

След преговори с мъжа полицаите успели да изведат от къщата двете деца, съпругата и бащата, а също и да приберат въздушната пушка. След четиричасова обсада неутрализирането на буйстващия мъж приключило успешно. Оказана му е медицинска помощ и е настанен за лечение в психиатричната болница в Кърджали.

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени