понеделник, 19 март, 2018
63

Шефът на БНР и Джамбазки в остър спор трябва ли БНР да излъчва на турски в област Кърджали

Къде в чужда територия се слуша радио на български език, попита недоволно евродепутатът

Безумие е с български пари, на българска територия да се създава турско радио. Това е турско радио, защото от 6 часа на ден, в три ще се говори на турски. Това заяви по bTV евродепутатът Ангел Джамбазки. „Къде в чужда територия се слуша радио на български език“, попита той.В предаването взе участие и шефът на БНР Радослав Янкулов. По думите разпръскването ще е за област Кърджали, а вълните ще достигат до някои села в Смолян и Ямбол. „Ние и в момента излъчваме на къси вълни това радио, целта е сега да ги обединим“, коментира Янкулов.

„Имам един много прост въпрос. Колко пъти поискахте лицензия за българите, които живеят около нас – за българите в Гърция, Македония, Турция, Молдова. Къде е програмата за българите мюсюлмани“, попита ядосано Ангел Джамбазки. В отговор Радослав Янкулов обяви, че това е тема на друг разговор и по задължение БНР трябва да излъчва на турски език. Двамата си размениха и няколко остри реплики по темата и само бързата намеса на водещия Антон Хекимян предотврати по-сериозен спор.

В диалога се включи и председателят на СЕМ доц. Георги Лозанов. „И в момента има излъчване на такава програма. Съдържанието е ясно и ще бъде същото, което се излъчва и до сега“, обяви той.

/blitz

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™