събота, 24 март, 2018
99

Кметове искат спешен ремонт на пътя от Боровица до Сполука

Особено състоянието на пътя от Боровица до Сполука е много влошено.

Кметът на община Ардино Ресми Мурад изпрати предложение до министъра на Регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова, Агенция „Пътна инфраструктура” към МРРБ, Областното пътно управление и до областния управител Илия Илиев за предприемане на мерки за реконструкцията и рехабилитацията на третокласния републикански път от Кобиляне до Сполука. Участъкът с обща дължина 23,5 км, обслужва населението на селата Хромица, Брезен, Боровица, Голобрад, Сухово, Китница, Сполука, Любино и Русалско.

В летните месеци използваемостта на пътя е значителна от посетители на природния феномен „Хладилника“, поречието на р. Арда, язовир Кърджали и семейните хотели в Боровица, Кътино – Китница.

Особено състоянието на пътя от Боровица до Сполука понастоящем е крайно незадоволително. На много места асфалтовата настилка се е повдигнала, образували са се дупки и коловози, които са сериозна предпоставка за повреди при автомобилите, както и за пътнотранспортни произшествия. Наложително е да бъдат предприети спешни мерки за реконструкцията и рехабилитацията на пътя.

В тази връзка постъпи и сигнално писмо от кметовете на кметства Брезен, Боровица, Китница, Голобрад, Русалско и Любино, в което изразяват тревогата си от лошото състояние на републиканския път.

Предвид значимостта му за населението в посочените села и потокът от туристи, особено в летните месеци, се обръщаме към Вас, като компетентен орган, за предприемане на необходимите действия за подобряване на пътя, особено от село Боровица до село Сполука, се казва в предложението на Ресми Мурад.

Гюнер ШЮКРИ

 

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™