сряда, 20 юни, 2018
0

Караянчева до министър Греков: Йорданка Гочева е безспорен професионалист

През последните четири години в област Кърджали бяха усвоени над 108 млн. лева под формата на европейски субсидии и национални доплащания за земеделските производителите. Други 71 млн. лева бяха спечелени с проекти на фермерите и общините по Програмата за развитие на селските райони. Земеделието е водещ отрасъл и ключът към икономическото съживяване на Източните Родопи. То е залегнало като приоритет и в Областната стратегия за развитие за следващия планов период – 2014-2020 г.
Припомням тези факти не само, за да изтъкна заслугите на предходното правителство за напредъка на сектора в планинските и полупланинските райони, а и за да подчертая необходимостта от неговото компетентно управление на местно ниво – такова, каквото виждаме в лицето на г-жа Йорданка Гочева – директор на ОД „Земеделие” в Кърджали.
Г-жа Гочева е специалист с доказана експертиза, висока репутация и опит. Под нейното ръководство дирекцията се нареди сред отличниците в страната. Разбирам, че в последно време върху вас като министър на земеделието е оказван политически натиск за нейното освобождаване в полза на представител от квотата на ДПС.
Обръщам се към Вас в качеството си на народен представител, за да защитя професионализма на г-жа Гочева и да ви предупредя за риска от сериозни сътресения в системата при евентуалното й оттегляне от поста. Позицията на общински съветник от ПП ГЕРБ не е основателна причина да бъдат подлагани на съмнение професионалните качества на г-жа Гочева. Тя не е партиен член и работата й е изцяло експертна. Апелирам към вашата принципност, стратегическо мислене, държавнически подход и съзнание, че кадровите кадрили ще имат крайно негативни последици и за производителите от региона, и за развитието на сектора като цяло.
Не позволявайте властовите претенции на Движението за права и свободи да разбият едно работещо административно звено. Разчитам, че решението Ви ще бъде в полза на родопските фермери, а не в угода на временната политическа конюнктура. Обратното би означавало отказ от реформи и саморазправа с един безспорен професионалист за сметка на активист от резервната скамейка на ДПС.
Не го допускайте!

 

 • oтворено писмо на народния представител Цвета
  Караянчева до министъра на земеделието Димитър Греков във връзка с
  оказвания върху него натиск да бъде освободена Йорданка Гочева,
  директор на ОД „Земеделие“ – Кърджали
2 коментара

2 коментара

 1. Анонимен...

  21.08.2013 at 01:02

  ГЕРБ нали махнаха всички , като дойдоха на власст, що сега не им харесва смяната на техните хора???

  0
 2. Анонимен...

  20.08.2013 at 16:04

  кадърна ама друг път..

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™