понеделник, 19 март, 2018
320

Община Кърджали заделя 70 000 лева за сградата на читалище „Родопски фар“

Днес беше подписан договор с фирма-изпълнител, която ще ремонтира сградата, в която репетират съставите за автентичен тракийски фолклор от народно читалище „Родопски фар 1938″ в кв.”Гледка”, съобщават от пресцентъра на община Кърджали.

Общината заделя 70 000 лв. за ремонтни дейности, които включват дренаж на сградата,частично укрепване, ремонт на покрива и вътрешни ремонти – подмяна на настилки, боядисване. Проблемът за необходимостта от неотложен ремонт беше поставен пред градоначалника на среща със самодейците на 29 юли 2015 г.
Кметът пое ангажимент общината да предприеме най-неотложните дейности, касаещи конструктивното укрепване на сградата, ремонт на покрива, дренажната система и обратните води, въпреки ограничения финансов ресурс в местната хазна и стартира процедура за избор на изпълнител на обекта.
Самодецийците от „Родопски фар 1938″ спечелиха в рамките на десетина дни две престижни награди. Първата от тях е голямата награда от 10-ия Национален събор „Богородична стъпка“ в Стара Загора. В знак на благодарност за съдействието и подкрепата на общината, изпълнителите подариха на кмета инж.Хасан Азис плакета от фестивала. След това самодейците извоюваха златен плакет и грамоти на Единадесетия национален събор на българското народно творчество „Копривщица 2015”. Инж. Азис определи самодейците от НЧ ”Родопски фар” като най-добрите посланици на Източните Родопи и им пожела успешно представяне и на следващи надпявания и фестивали.След ремонта в сградата ще се обособи и кът, в който ще се подредят спечелените награди от самодейците.

1 Коментар

1 коментар

  1. Anonymous

    23.08.2015 at 14:40

    За какво ще стигнат парите по-напред?

    0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™