понеделник, 18 юни, 2018
0

Тенис кортът – все по-привлекателен за децата от Кърджали

54 участници от 8 до 18 години, разделени в пет възрастови групи, се включиха в тазгодишния тенис турнир „Милчо Чепишев“ в Кърджали. „Надпреварата на кортовете на комплекс „Арпезос“ е традиционна, но сега се организира по повод 20 години от създаването на тенис клуб „Орфей“ и в памет на основателя на спорта в града“, съобщи треньорът Христо Чобанов.

„Тенисът все повече се утвърждава като важен спорт за града, негови възпитаници прославят името на Кърджали у нас и по света“, подчерта народният представител Милко Багдасаров, който присъства на откриването и поздрави състезателите. От клуба е проходила за големия тенис Елица Костова – трета ракета за България, участвала в отбора на страната ни за „Фед Къп“. През последните години талантливата тенесистка играе професионално в Португалия, доскоро беше 154 в ранглистата.

Възпитаници на клуб „Орфей“ са и двете сестри Кристина и Симона Хорсикян. В момента момичетата са стипендиантки в Арканзанския университет, САЩ, благодарение на успехите и класирането им на високи позиции в ранглистата по тенис. За първи път на корта в Кърджали излиза и Маргарита Василева, за която специалисти казват, че би могла да бъде втората Цвети Пиронкова. Успехи има и при момчетата. На Държавното първенство Васил Иванов стига до полуфинал на двойки и се класира на 20 място в България.

От клуба в Кърджали насърчават всички, които имат данни и воля да вървят напред. Често изпращат свои възпитаници при Димитър Господинов, треньора на Григор Димитров в Хасково, защото там Школата е много добра и конкуренцията силна.“Радостно е, че при нас идват деца и от съседните Момчилград и Джебел. Имаме три запалени момичета даже от Чорбаджийско“, коментира треньорът Христо Чобанов. По думите му особено натоварени са летните месеци, когато през ваканцията пристигат много кърджалийчета от София, Пловдив, САЩ, Германия , Франция. През последните години треньорът работи успешно с ученици от СОУ „Отец Паисий“.

Ирина Ангелова

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени