вторник, 16 януари, 2018
23

Възраждат борбата в Момчилград

На път сме да възродим борбата в Момчилград след близо 30-годишно прекъсване. Идеята ни е да се създаде клуб, който да развива силна детско-юношеска школа и да бъде фактор в националните първенства. Това обяви кметът на община Момчилград Акиф Акиф.

Намеренията ни са да възвърнем дългогодишните традиции на Момчилград в спорта. Не трябва да забравяме, че спортуването е от особено значение и за децата, за тяхното физическо, социално и морално израстване, изтъкна градоначалникът.

Най-новият тим в родопския град ще бъде официално вписан в Националния регистър на Министерството на физическото възпитание и спорта след свикване на Общо събрание. Тогава ще бъдат избрани президент и Управителен съвет. Тази година клубът най-вероятно няма да може да участва в турнирите под егидата на Българската федерация по борба.

Треньорските функции ще бъдат изпълнявани от многократния републикански шампион за младежи и бивш състезател на „Левски” Ерол Емин. Той ще търси местни таланти, изявили желание да тренират един от най-древните спортове. В заниманията ще се включват деца във възрастовата група от 10 до 12 години.

„Рано е да говорим за цели, но ще направим всичко по силите си, за да изградим конкурентоспособен клуб с добра школа. Надявам се да има наплив на желаещи деца за трениране на борба”, каза Ерол Емин. Специалистът изтъкна, че тренировъчните занимания ще се провеждат в спортна зала „Родопи”.

Телефон за записване: 0889 99 33 85 – Исмет Ахмед, специалист „Спорт и младежки дейности” към община Момчилград.

1 Коментар

1 коментар

  1. Анонимен...

    28.08.2013 at 12:15

    А футболът къде е,кмете?

    0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™