понеделник, 18 юни, 2018
0

Пожар опустоши 130 декара иглолистна гора в Кирковско

Над 20 служители от Държавно горско стопанство  в  Кирково и от Регионална дирекция по горите  в  Кърджали са на мястото на пожара, който възникна в иглолистна гора в района на село Еровете, община Кирково.  Към мястото пътуват и служители от Държавно горско стопанство – Златоград съобщават от Изпълнителната агенция по горите. Осигурени са и специализирани автомобили за гасене на горски пожари. Започнала е работа по гасене на огъня. Към момента са обхванати около 50 декара държавна гора.

Съобщение за възникнал горски пожар е получено в пожарната в  Кърджали в 11.40 часа и към мястото е изпратен екип огнеборци с автомобил за пожарогасене. По-късно, заради силния вятър пожарът се е разрастнал и към 16.40 са изпратени допълнителни сили и средства. В района на селото и към момента има 5 пожарни автомобила от управлението в Кърджали с 30 пожарникари, 20 служители на горското стопанство със специализиран автомобил и към 80 доброволци. Към момента пожарът е ограничен на площ около 130 дка.
На места пожарът е върхов, като е обхванал иглолистни гори и суха терва. Предприети са действия за ограничаването му, създадена е временен щаб с представители на областното управление на пожарната, местната власт и горското стопанство. Няма опасност за населените места. Огнеборците очакват скоро огънят да бъде овладян изцяло, като през нощта в района ще дежурят екипи.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™