събота, 23 юни, 2018
0

Цветанов: Очаква ни бурна политическа есен

ГЕРБ е напълно солидарна  с всички протести за предсрочни парламентарни избори и оставката на  правителството на Орешарски. Партията  обаче ще влезе в парламента за да попречи на приемането на безумни закони, които са във вреда на държавата, заяви  днес  в Кърджали зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Посещението си в Кърджали той определи като част от началото на активния политически  живот,  който  според него трябва да е по-динамичен в предстоящите месеци.

Цветанов заяви, че  в момента управляващите провеждат абсолютна политически чистка  на принципа верни на партията и на далаверата. А не  на принципа на професионализма на кадрите. В малките населени места там, където господства ДПС   с подкрепата на БСП,  имало списъци с хора, които трябва да бъдат  уволнени.  Това според него се случва в Смолянско, откъдето идва, сигнали  за такива назначение имало и от Ардинско. Това трябва да бъде категорично преустановено, заяви той. Категоричен бе, че по време на управлението на ГЕРБ никога не е имало чистки по този начин. Нямало е списъци за уволнения на служители.

Не можем да говорим за отлив от ГЕРБ, сегашната ситуация е част от оздравителния процес в партията, заяви Цветанов. Има такива членове, които са  загубили  властовите  си позиции и напускат,  но други пък влизат в ГЕРБ защото  смятат, че сега е моментът,  в който могат да помогнат.  Искам да попитам защо никой не говори за прословутите бюлетини, защо няма обвинени, защо няма наказани. Това, което направи една медия в деня за размисъл повлия на резултатите от изборите през май, заяви Цветанов. Той добави, че въпреки това партия ГЕРБ е получила най-голямо доверие от избирателите и това я превръща в лидер в център дясно.

Очаква ни бурна  политическа есен,  прогнозира Цветанов. Колкото по- бързо, толкова по- добре за страната   ни е да има предсрочни парламентарни избори. Надявам се, че тогава институциите няма да се намесят  по този брутален начин, както стана на 11 май и няма да вземат страна. Няма да се стигне  до там отново да бъде нарушен денят за размисъл с такива уникални манипулации. Това даде възможност  днес да имаме политическа криза само месеци след провеждането на предсрочните избори. Цветанов определи като спекулативни ходовете на подкрепящите правителството, които събирали подписи заблуждавайки хората, че се подписват в подкрепа на тютюнопроизводството, за отварянето на болницата в Девин,  други  поставяли имената си под искания за  по- евтин ток.  Дали ще подкрепят подкрепа  в голямата си част всички тези протести имаше много членове и симпатизанти на ГЕРБ.

В момента единствената опозиционна партия в парламента е ГЕРБ и ще направим всичко възможно да бъдем конструктивна опозиция. В същото време подкрепяме и заставаме зад мирните и демократични протестиращи български граждани, които са извън парламента, заяви Цветанов.  Той бе категоричен, че участието на депутатите от ГЕРБ  в парламентарните комисии няма да пречи на декларираната от партията позиция за предсрочни парламентарни избори.  Когато взехме решение за излизане от парламента, управляващото мнозинство не се поколеба да приеме закони, които са  в ущърб на националната сигурност на страната ни като член на Евросъюза.  По време на предизборната кампания Атака говореше за 500 лв.пенсия, за 1000 лева заплата , а БСП за нови 250 000 работни места и проекта „АЕЦ „Белене”. Никой обаче не говореше за сектор „Сигурност” и за тези законодателни промени.  Цветанов бе категоричен, че Народното събрание приема закони, които по никакъв начин не кореспондирали с политиката на една демократична държава, членка на ЕС. Управляващите по никакъв начин не се съобразяват с това, което се случва в държавата. Те дори и протестите, които продължават вече 75 дни, се правят, че не забелязват, което е възмутително. Нормално ли е в столицата  институциите да бъдат оградени с метални заграждения толкова време, добави той.

Заяви, че в парламента  депутатите от ГЕРБ ще обсъждат  законодателните промени, ще оборваме опонентите си с юридически факти, които не кореспондират с цялостната политика на една държава.

Желаем успех на Реформаторския блок, отворени сме за диалог и с представителите му, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Според Цветанов ГЕРБ  е  лидерът в център-дясно в политическия спектър с 5 евродепутата,  които подкрепят цялостната политика на Европейската народна партия.  Готови сме за диалог,  готови сме да сложим на масата  на преговорите и проблемите и грешките си. Допуснали сме грешки в нашето управление, но това, което трябва да гледаме е бъдещето. Много повече са допирните точки за общи действия, отколкото разделение, отговори на въпрос за евентуалната подкрепа от страна на Реформаторския блок ако ГЕРБ спечели изборите, заяви Цветанов.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™